Biografi

Andreas Håkestad er komponist og jazztrommeslager, med base i Trondheim. Han har en mastergrad i komposisjon og en bachelorgrad i jazztrommesett fra NTNU.

Komponist

Håkestad har de siste årene bemerket seg som komponist, blant annet gjennom Trondheim Symfoniorkesters urframføring av komposisjonen "Skogen" i februar 2012 og med bestillinger fra Bodø Sinfonietta. Håkestads musikk blir av mange karakterisert som kontrastfylt og fortellende.

Med sin bakgrunn som jazzutøver og klassisk komponist, liker Håkestad seg i krysningsfeltet mellom jazz og klassisk - der mye er bestemt, men uforutsigbarheten likevel spiller en viktig rolle. Dette kan høres blant annet i komposisjonen Sommerfuglvariasjoner.

Jazztrommeslager

Som utøvende jazztrommeslager kan Håkestad karakteriseres som dynamisk og leken. Trommespillet hans er løst og ledig, og snor seg rundt og innimellom det medmusikerne spiller.

Håkestad har turnert med ensembler som Green Serene, Legopulver, Hayden Powell Quartet og Henning Gravrok Kvartett. Han har også spilt konserter med bl.a. Kenny Wheeler, Per Jørgensen, Magnus Lindgren, Hildegunn Øiseth, Eirik Hegdal, Cikada-kvartetten og The Source.

Håkestad kan høres på flere plateinnspillinger, og han har mye erfaring som kunstnerisk leder og dirigent for storband og andre besetninger.


Last ned: CV - Høyoppløselig pressebilde (Foto: Espen Berg)